Ingen fare om det er smørkrise, Balkesmør lages på 1-2-3/ 8 minutter fra man begynner til det står på bordet:)
Jeg tok en pakke fløte og vispet i ca fem minutter til det ble delt mellom smørgult og vannaktig væske, deretter laget jeg en smørball og klemte ut all væsken.
Delte opp i små baller og puttet dem opp i iskald vann et lite øyeblikk, klemte på nytt ut ev væske, tok i en mikroskje med salt, eltet litt og puttet klumpen nedi en bløtlagt smørform.
Kunne selvsagt ikke vente til smøret ble kjølet ned i kjøleskapet, så umiddelbart etterpå tok jeg det ut av forma og satte det på bordet:) Derfor litt mislykket mønster, hastverk er lastverk.
Men med cellofan på et stettfat blir dette julens slager som vertinnegave e.l. Nå videre med å lage istand til ikveld, kylling i ovnen og forrett i kjølerommet, hu hei hvor det går når ungene sover en middagsdupp:)
genialt, dette skal jeg prøve. Takk for oppskriften på Balkesmør, vi døper det det hos oss også. Lykkje til ikveld. vh Hege
SvarSlettBare hyggelig, Hege, og så kan man jo ha i timian, persille eller hva man ønsker. Mne bare litt salt, ble litt for mye på min 1.porsjon. Og rene fingre er selvsagt et must:)
SvarSlettLykke til med Balke-smøret:)
mvh Marianne
*S* Det er nesten komisk. På skolekjøkkenet - i gamle dager - lærte vi grundig å ta litt sukker i fløten for å unngå å lage smør. Vi var jo dødsredde for å ødelegge dyr fløte ved å forvandle den til smør, og nå er det akkurat det vi vil ha! :-)
SvarSlettTakk for hyggelig kommentar. Som du skjønner koser jeg meg med livet på Balke og dine innlegg *S*
Full fart videre - Liv
Smørblide Marianne lager også nå sitt eget smør. Hurra!
SvarSlettHo,ho,ho !
SvarSlettMåtte le "litt hysterisk" når jeg leste kommentaren din :) Har tenkt på alle skrekksenarier untatt at han ikke kommer seg hjem til jul...Spennende å være tenåringsmor,ja! :)
Så artig med egen smørproduksjon, og så egen form da! Er det en som har gått i arv?Har forstått det sånn at hver gård hadde sitt eget mønster? Skikkelig bonderomantikk :)
Kjekt på handling ja! Spiste svensk gravlaks til kvelds.Namm.
Kose dag i dag,pakker pakker og ute er det hvitt og fint med nysnø.Og fjerde søndag i advent,snart julaften!
En god dag ønskes dere
fra Britt u.blogg
Herlig da, Marianne! Kan tenke meg at smøret ble kjempe godt! ;)
SvarSlettDu er flink du!
Ha en fin 4. Søndag i advent!
Klemmer til deg!
Hehe, det går nok bra, er han hjemme igjen? HEr går det rimelig i ett..Men det blir vel jul i år også. Skriver julekort og hengr opp julegardiner, mater minstegutt og løper rundt:) Siste skole- og barnehagedag i morgen, det blir bra med ferie!
SvarSlettSmørforma er nyinnkjøpt på skogmuseets julebutikk, ELverum. Dessverre ingen form her på gården, men riktig som du skriver. Ha en finfin lilllørdag:) Klem