torsdag 8. oktober 2009

Sølvsukker og velkomststein...


Hei og takk til alle dere som legger igjen hilsninger, det setter jeg ubeskrivelig stor pris på! Tromsø var bra, dog litt kaldt. Men for en flott by!!! Det er jo SÅ mange koselige butikker og steder! Jeg rakk en kort tur innom Åhlens, og fikk tak i denne velkomst-steinen.

Den ble prøvd ute og i hallen før den endte opp på kjøkkenet, på det gamle tinnfatet. Det har vært på gården i flere hundre år, og i anledning dette så må jeg gratulere min kjære sin flotte tante med dagen!

I Tromsø kjøpte jeg sukker på en søt, liten butikk som serverer gratis kaffe mens du ser på vareutvalget...Perfekt betjening! Taras heter den, en slik en skulle hvert sted hatt..For en atmosfære! Der var det sukker i gull, sølv, lilla og turkis. jeg kjøpte i sølv, og laget kake og kanelsnurrer sammen med Eida Helene ikveld. De to eldste er på høstferie.

Fikk litt til overs og la perlesukker og sukkeret i bunnen på tinnfatet. Tror det står om dette fatet i bygdeboka...

Ble litt snøstemning....


Skåla lyset står i er fra Indiska.

Her er sølvsukkeret på en kanel i svingene... Nydelig fat til dåpen hennes.


Sukkeret fra Zucceroo.com
ble suksess... Og på sjokoladekaka ble det blandet med hjertene fra Bake it pretty, kjøpt på nettet fra USA.


Alle bloggere viser sine GG-produkter, jeg kan ikke være dårligere...Men har ikke så lyst å lette på kjøkkenhåndduken...:-)

Ble litt brent siden jeg prata i telefonen med svigers fremfor å følge tiden:-) NB! Perlesukker MÅ kjøpes i Sverige, der har de det som ikke smelter, men som holder seg hvitt også etter steking, her kalt: brenning:-)


Flere lurer på hva dette TV er, og kort fortalt er jeg fagdommer(tittel: trafikkekspert:-) i et program som skal gå i ny drakt på NRK Super fra 27.oktober; Utfordringen. Gjennom min arbeidsgiver som sponser programmet, reiser jeg Norge rundt denne høsten og spiller inn sammen med en fantastisk fabelaktiv gjeng;-)
Klem,

16 kommentarer:

  1. For et vakkert sukker! Pyntet skikkelig opp :)

    Og ja, det er litt urettferdig hvordan det har vært med odel.. Godt det er blitt en forandring på det også i kongefamilien.

    Ønsker deg en fin kveld! Hilsen Margrethe

    SvarSlett
  2. åå så nydelig et historisk fat du har,må være en utrolig ting å holde,tenk om det kunne snakke,flink å bake da,å herlig sukker i sølv,nydelig..å spennende jobb du har,blir jo moro å se deg på tv..du...send den brente bakst til meg,har en datter som liker det brent,he he..sikkert vant med det fra hun var liten....hmmm..ha en herlig kveld
    natta klem fra sylvia

    SvarSlett
  3. Den steinen var virkelig nydelig. Jeg har kikket på bilder fra paviljongen du snekret i sommer, syns den er så flott. :)

    SvarSlett
  4. God kveld Marianne.

    For et genialt sukker!
    Nå skal jeg ta kvelden tenkte jeg. Må være opplagt til bloggtreffet i morgen. :)

    Nattinatt fra meg :)

    SvarSlett
  5. Jøss, sølv sukker har jeg aldri sett før, eller jeg trodde sukker var sukker...men tydeligvis ikke! I morgen skal jeg ha bakedag så da tenkte jeg skulle prøve meg på kanelsnurrer...Ha en fin kveld. Linda

    SvarSlett
  6. HEI:)Takk for koslig kommentar:)Ja,eg er ny blogger:)Synest det er spennende!Så masse flott der ute i blogglandia:)
    Å din blogg er sååååååå fin! Å for eit fantastisk hjem du har;))LOVE IT!!
    Gleder meg til å følge deg:)
    KLEM:)

    SvarSlett
  7. Hyggelig og fin stein, likte den! God helg! Klæm og sov godt! Tina

    SvarSlett
  8. Heisann.
    Stilig med sukker i flere varianter! Veldig dekorativt med sølvsukker:)

    Så nydelig fat med ny stein. Koselig med slike gamle ting:)

    Ha en riktig fin helg:)
    Klem Linda

    SvarSlett
  9. Så fint det sukkeret var! Og kjempeflott fat med fine ting på. Så ut som kanelbollene ble gode uansett. Ha en god helg! :)

    SvarSlett
  10. Så fint det fatet ble me sukker på, en kjempegod ide! Snøstemning som til og med en snø-hater kan elske ;)

    SvarSlett
  11. Så stilig med det sukkeret! Sånn har jeg ikke sett før. Den kaka ble jo så lekker :) Og morsomt å bruke sukkeret på det fatet og, koselig stemning med det.

    Hva syns du om boken så langt da? Jeg har ikke kommet så langt enda, men den er ganske mosomt skrivd da :)

    GOD HELG!

    SvarSlett
  12. Så stilig med sølvsukker, det så jo veldig spennende ut å bake med. Her handles det alltid inn svenske sukker når vi skulle være i nabolandet, det er så koselig på baksten;)
    Så spennende jobben din virker da, har lurt litt på det med det tv greiene;)
    God helg til deg og dine;)
    Klem Monica

    SvarSlett
  13. Kjempefint stilleben på kjøkkenet!!!
    Nydelig gammelt fat og en kjempefin stein!
    Odel ja, min mor er også eldst, men det var en selvfølge at minste og eneste bror skulle overta odelen på gården, det er godt det endrer seg med tiden, og jentene idag er likestilt med guttene. Kjemefint sølvsukker, det har jeg ikke sett før:)
    Blir spennende, skal bli gøy å se deg på tv- så du må gi oss et vink om tidspunkt/kanal!!!
    God helg til deg!
    Klem Anita

    SvarSlett
  14. Hei hei.. takk for koselig hilsen på bloggen min:) blomster er alltid koslelig.. Utolig flott blogg med masse fine bilder.. nydelig den steinen du har på bildet..

    Skal kikke innom deg igjen..

    Ha en fin helg

    K-J

    SvarSlett
  15. Hei søteste Marianne! Sølvsukker....det har jeg ikke sett før, bare sukker i andre farger! Men så stilig det ble!!! Og jammen gjorde det seg på stillebenet også!!!
    Takk for tips om svensk perlesukker - det er nå skrevet opp bak øret ;-)
    Ønsker deg en herlig lørdagskveld!
    klem fra Lunalu

    SvarSlett
  16. Hei Marianne....Gud for ett herligt hus du har, presis det vi leter etter, men vi bor i Sverige og her er mange om beinet når slike perler legges ut for salg.men en dag går sikkert drömmen i oppfyllelse, kjempefine bilder viser du også, Er bare litt misunnelig på deg...;=).HEHE. har lagt meg som fölger hvis ok for deg?. får her må jeg jo bare fölge med.
    ha en koselig dag videre.
    klem bella

    SvarSlett

Takk for din kommentar til Balke gård, jeg setter stor pris på en hilsen fra nettopp deg selv om livet mitt kan være så hektisk at jeg ikke rekker å svare eller besøke deg...

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.