torsdag 26. mars 2009

Peisestua tar form..

Kaffen klar for trivelige gjester fra Stange som hadde med seg nydelig kringle og flott påskeoppsats m.m.



Nye oldemorstenger fra Interiørland, og gardinkroker fra Kid. Nå mangler kun pelargonia i vinduskarmen...


Dette skapet hadde de første "Solbraaene" med seg fra Gudbrandsdalen da de kjøpte Balke..

Det er så morsomt å kunne møblere rommet slik jeg har planlagt og sett det for meg mens jeg har stått med hodet bokstavlig talt i malingsspannet denne uka. Nå er gulv og vegger ferdig malt og lakket, og sofatrekk vasket. Så har jeg prøvd meg litt frem og endt opp med dette, syns det passet godt sammen. Igår kveld måtte vi ta kaffe og kaker her, Eida Helen startet litt før oss andre fire...
Vi tente opp i peisen og synes det har blitt en fin stue vi kommer til å bruke mye! I morgen har vi invitert noen i familien på innvielse. Som det stod på rullekaka,-det er lov å kose seg litt;-)

To løvestoler, nå har vi god plass til 10 rundt bordet.


Peisen i hjørnet skaper stemning...Deilig med rom uten tv...
Noen eldgamle redskaper, former og strykejern, samt en gammel bjelle lager en "museumskrok" ved peisen:-) Sort smijern er lekkert til sandfargen og det hvite synes jeg..


Dobbeltdøra inn til grønnstua (finstue som vi bruker kun til jul og andre høytider), har oginale dørvridere. (I sveitserstil).

Denne hylla var svart og ble kjøpt på Haukebø gartneri i Molde i høstferien:-)

Måneskinnslampa lager fint lys i hjørnet, når naboen kommer så får vi pianoet på plass, samt hengt opp noen bilder på veggen.


Tilslutt må jeg vise dette bildet av det som kom frem bak gardineopphenget...Som dere ser har det vært både rødt og grønt på veggene, men den første malingen var beige, så ringen er sluttet (-dog mer sandfarget enn den første beigefargen).







Klem,